Uncategorized Samenwonen: wanneer begin je eraan?

Samenwonen: wanneer begin je eraan?

Als jij en je partner al een tijdje samen zijn, dan zijn jullie waarschijnlijk stilaan klaar voor de volgende stap in de relatie. Of tenminste, dat denken jullie toch! Als jullie al een hele tijd samen zijn, dan denken jullie elkaar door en door te kennen en volledig klaar te zijn om te gaan samenwonen. Maar er is meer nodig om samenwonen tot een goed einde te brengen dan elkaar alleen maar goed te kennen. Wanneer zet je nu best de volgende stap in jullie relatie? Als de antwoorden op volgende vragen positief zijn, dan zijn jullie er zeker en vast klaar voor!

Duur van de relatie

Wanneer je nog maar net samen bent met je partner is het misschien nog niet zo’n goed idee om al meteen de stap te zetten naar samenwonen. Over het algemeen wordt toch aangeraden om minstens een jaar samen te zijn alvorens deze grote stap te zetten. Samenwonen is geen kleine stap en je moet elkaar immers goed genoeg kennen voor je hieraan begint. Na een periode van een jaar ken je ook elkaars mindere kantjes en houdt het gaan samenwonen een minder groot risico in.

Levensfase

Om te gaan samenwonen wordt aangeraden om minstens in dezelfde levensfase te zitten. Wanneer de ene nog studeert en de ander werkt, kan dit moeilijk worden. Zo heeft de werkende partner vaak niets meer te doen wanneer hij thuiskomt, terwijl de student nog volop in de boeken moet duiken. Als je nog studeert wil je nog regelmatig uitgaan en als je aan het werk bent heb je hier misschien minder behoefte aan. Op elkaar aansluiten is toch wel belangrijk willen jullie het samenwonen tot een goed einde brengen.

Voor jezelf en elkaar zorgen

Samenwonen betekent niet alleen pret en leuke momenten, er komt ook verantwoordelijkheid bij kijken. Je moet immers voor jezelf en je partner kunnen zorgen. Niet enkel financieel uiteraard. Het is natuurlijk wel aangraden om financieel sterk te staan wanneer je besluit zo’n belangrijke stap te zetten. Samen gaan wonen kost geld en je moet ook voor het eerst zelf een huishouden runnen. Koken, strijken, stofzuigen, wassen, alles doe je voor het eerst samen en het is belangrijk dat je hier op voorhand goed over nadenkt!

Motivatie

Deze check klinkt misschien als de meest logische maar dat is het zeker niet altijd. Voor je gaat samenwonen moet je jezelf goed afvragen wat jullie motivatie is om te gaan samenwonen? Willen jullie beiden het echt graag of is het meer uit financieel belang? Dit gebeurt helaas vaker dan je zou denken en dan is het samenwonen meestal op voorhand al gedoemd om te mislukken. Met zijn twee echt willen gaan samenwonen is de belangrijkste factor waarop het antwoord positief moet zijn alvorens eraan te beginnen!

Veel succes samen!

Laatste nieuws

‘We vinden dit niet uit’: Britse werkmannen moeten oude wet toepassen om brug te herstellen

De Millennium Bridge in Londen heeft dringend nood aan reparaties. Maar dat kan niet zonder een oude wet te...

Makkelijke klus of groep des doods: alle scenario’s mogelijk voor Rode Duivels

Bondscoach Domenico Tedesco weet zaterdag wie de tegenstanders worden van de Rode Duivels volgend jaar op het EK in...

‘Slechts twee graden opwarming, het kan nog. Dat had ik tot voor kort niet durven te dromen’

Het lijkt alsof we al decennia tegen klimaatverandering strijden, maar de nodige technologie is pas de laatste jaren competitief...

Verkoudheid fnuikt het seksuele bevrijdingsfeest van Shygirl

Aan decadente empoweringsanthems geen gebrek bij Shygirl, maar een fikse verkoudheid en een vlakke geluidsbrij fnuikten haar boodschap in...

‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’

In Nabloes en het vluchtelingenkamp van Balata, op de door Israël bezette Westoever, krijgen teruggekeerde Palestijnse gevangenen een heldenonthaal....

Onklopbaar tegen de kleintjes: Anderlecht legt Westerlo over de knie

Anderlecht heeft simpel komaf gemaakt met Westerlo. Paars-wit won met 3-1 dankzij een Deense drie op een rij. Zowel...

You might also likeRELATED
Recommended to you